•Wijziging halteplaatsen De Lijn•Speelplaats niet beschikbaar als parking•Aanleg Noord-Zuidverbinding start in zomervakantie•Week van de Begraafplaatsen•Stadsdiensten gesloten n.a.v. Hemelvaartweekend•Sportterreinen De Leunen gesloten wegens werken.

Wijziging halteplaatsen De Lijn
Omwille van de werken aan de Markt in het kader van Gheelodroom worden de halteplaatsen van de bussen van De Lijn aangepast. Vanaf maandag 30 mei stoppen de lijnbussen niet langer op Markt en in de Pastoor Van Neylenstraat. Busreizigers kunnen op- en afstappen aan de haltes Werft, Rozendaal, St.-Dimpnacollege (lijnen 307 en 299) en AZ St.-Dimpna (lijnen 19, 20 en 307). De langere reisduur door de omleiding blijft beperkt. De Lijn voorziet duidelijke info aan de haltes.

 
Speelplaats niet beschikbaar als parking
Op zaterdag 28 mei zal de speelplaats van KOMPAS en SAG niet beschikbaar zijn als parkeerruimte voor de zaterdagmarkt. Die dag gaat het schoolfeest door. Parkeren kan dan nog wel op de parking aan de bib en de centrumparkings aan het zwembad en in de Nieuwstraat.

 
Aanleg Noord-Zuidverbinding start in zomervakantie
Tijdens de zomervakantie start de aanleg van de Noord-Zuidverbinding Kempen. Dit project omvat de aanleg van een nieuwe verbindingsweg tussen Geel en Kasterlee, de bouw van een nieuw op- en afrittencomplex met fly-over ter hoogte van Geel-West en in eerste instantie de aanpak van enkele kruispunten op Geels grondgebied om de verkeersstromen tijdens de werken in goede banen te leiden. Om de Gelenaren goed te informeren over de werken, wordt begin juni een folder verspreid. Hou je brievenbus dus goed in de gaten! Huisgezinnen die geen reclame ontvangen (omwille van de aankondiging van een desbetreffende sticker) zullen de folder echter niet ontvangen. Geïnteresseerden kunnen de folder vanaf dinsdag 7 juni verkrijgen via onderstaande contactgegevens.
 
De opdrachtgever van de werken, het Agentschap Wegen en Verkeer, organiseert in juni drie infoavonden om het project toe te lichten aan inwoners van Geel. De eerste infoavond vindt plaats op dinsdag 7 juni in de parochiezaal in Geel-Punt. Op donderdag 9 juni volgt een tweede infoavond in de parochiezaal van Ten Aard en een laatste infosessie vindt plaats op maandag 20 juni in het ontmoetingscentrum in Winkelomheide. De avonden starten telkens om 20u. Naast de toelichting over de projecten, wordt ook tijd voorzien om vragen te beantwoorden.
 

Week van de Begraafplaatsen
Tussen 28 mei en 5 juni vindt de negende editie van de Week van de begraafplaatsen plaats. Dit evenement is een initiatief van Asce, de 'Association of Significant Cemeteries in Europe', die zo’n 130 Europese begraafplaatsen verenigt, tesamen met een aantal andere organisaties die het funerair erfgoed koesteren. Ook in Geel gaat deze week niet onopgemerkt voorbij, dankzij de inzet van het Gasthuismuseum en twee enthousiaste vrijwilligers van het stadsarchief. Op zondag 29 mei en 5 juni kan je een rondleiding volgen in de Sint-Dimpnakerk en het omliggende kerkhof.
 
De rondleiding wordt voorafgegaan door een overzicht van de geschiedenis van de bidprentjes. Het uitzicht van deze prentjes is doorheen de eeuwen veranderd. De collectie bidprentjes Van den Bergh, die zich in het Gasthuismuseum bevindt, biedt hiervan een mooi overzicht. In vroeger eeuwen werd er ook begraven in de kerk. De graven het dichts bij het altaar waren de duurste plaatsen. Een gids neemt je mee door de St.-Dimpnakerk en vertelt over de graven, over begrafenisrituelen en over doodgaan in lang vervlogen tijden. Net als de kerk had ook het kerkhof zijn bevoorrechte plaatsen. Als je over het kerkhof van St.-Dimpna wandelt, kom je vast en zeker bekende Gelenaars tegen, die hier begraven liggen. Ook over de zerken zelf valt heel wat te vertellen.
 
De uitleg met rondleiding duurt ongeveer twee uur. Wie erbij wil zijn, komt op zondag 29 mei of op zondag 5 juni om 14u naar het Gasthuismuseum, Gasthuisstraat 1. De groep is beperkt tot telkens 30 personen, dus inschrijven is noodzakelijk!. Deelname is gratis. Inschrijven kan tot vrijdag 27 mei of, rekening houdend met het weekend van O.H. Hemelvaart, tot woensdag 1 juni.

Stadsdiensten gesloten n.a.v. Hemelvaartweekend
Op vrijdag 3 juni maken de stadsdiensten de brug n.a.v. Hemelvaartdag. Ook de sociale dienst, personeelsdienst en financiële dienst van het OCMW zijn die dag niet bereikbaar. Het zwembad, de sportdienst, de bibliotheek en het toerismehuis zijn die dag wel open.
 
Sportterreinen De Leunen gesloten wegens werken
In de week van 23 mei starten werken op de sportterreinen De Leunen. Het betreft de aanleg van een Finse piste, renovatie van de atletiekpiste en nieuwe verlichting. De werken duren tot september. Tijdens de werken zijn de terreinen ontoegankelijk voor het publiek. Het werfverkeer is voorzien via Rauwelkoven, Groenstraat, Eendenstraat en Zwanenstraat.